Синод оголосив про початок роботи над статутом Української помісної церкви

Синод оголосив про початок роботи над статутом Української помісної церкви

Документ
Укрінформ
Синод Вселенського патріархату не оголосив дату проведення Об'єднавчого собору та не  підтвердив готовність тексту Томосу, оголосивши про початок роботи над статутом майбутньої церкви.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

«У контексті раніше прийнятого Вселенським патріархатом рішення про надання автокефалії Українській церкві та очікуванні надання патріаршого та синодального Томосу Священний Синод створив проект конституційного статуту Української церкви», - йдеться у прес-релізі за результатами триденного засідання Синоду.

Як відомо, 17 квітня поточного року Президент України Петро Порошенко заявив про офіційне прохання до Вселенського Патріарха про надання автокефалії. Рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні було ухвалене Синодом Вселенського патріархату 11 жовтня цього року. Російська православна церква та очільники Української православної церкви Московського патріархату відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату та чинили опір процесу. Втім, 3 листопада Президент України та Вселенський Патріарх Варфоломій підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом. 

Читайте також: У Стамбулі закінчилося засідання Синоду Вселенського патріархату

Як попередньо визначено, Томос буде офіційно надано в Стамбулі, після спільної літургії Вселенського патріарха із новим предстоятелем єдиної помісної Української православної церкви, обраним на Об’єднавчому соборі в Києві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-