Жодних затягувань у питанні надання Томосу не передбачається - Павленко

Жодних затягувань у питанні надання Томосу не передбачається - Павленко

Укрінформ
Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату, проведення якого заплановано на 27-29 листопада, розгляне текст Томосу про автокефалію УПЦ і визначить дату Собору в Україні для обрання Предстоятеля.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook радник Президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко.

"Упродовж засідань 27-29 листопада Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату розгляне українське питання. Синод розгляне текст Томоса про автокефалію Української Православної Церкви, визначить дату Собору в Україні для обрання Предстоятеля. Обраний Предстоятель власне і отримає Томос", - написав він.

За словами Павленка, жодних відкладень чи затягувань Матір-Церква не передбачає.

Всі офіційні коментарі будуть після завершення Синоду, тому поки гарячих новин не передбачається, зазначив він.

"Найголовніше: йдеться про створення незалежної церкви, повноправної автокефалії, рівної іншим 14 Помісним Церквам. Наближаємось до мети", - наголосив Павленко.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 27 листопада розпочнеться засідання Священного Синоду Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об’єднавчого собору в Україні та буде обговорюватися текст Томосу.

Читайте також: Сьогодні у Стамбулі розпочнеться Синод, на якому обговорять текст Томосу для України

Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні 11 жовтня цього року. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Президент Петро Порошенко та Вселенський Патріарх Варфоломій 3 листопада підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-