Терпіти насильство не можна - Денісова

Терпіти насильство не можна - Денісова

Укрінформ
Насильство щодо жінок існує в будь-якій країні, а в умовах збройного конфлікту їх кількість зростає в рази.

Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова написала у Facebook з нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

"Це страшне явище існує в будь-якій країні, не визнає ні кордонів, ні матеріальних статків, національності чи культури.

За даними досліджень, кожна третя жінка хоч раз у житті страждала від насильства - фізичного, психологічного, економічного і сексуального", - написала вона.

Водночас Денісова зазначила, що і в Україні ситуація ускладнюється і через військову агресію з боку РФ на Донбасі, адже "в умовах збройного конфлікту кількість випадків насильства по відношенню до жінок зростає в рази".

"Жінки не повинні мовчати. Треба звертатися за правовою, медичною, соціально-психологічною допомогою. Терпіти насилля не можна", - наголосила омбудсмен.

Читайте також: Сьогодні світ вбереться в помаранчеве на знак протесту проти гендерного насильства

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 25 листопада, світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Щороку з 25 листопада по 10 грудня (День прав людини) проходить акція «16 днів дій проти гендерного насильства». Тема цьогорічної кампанії – «Помаранчевий світ». Ця тема має на меті активізацію зусиль громадянського суспільства в боротьбі з насильством щодо жінок.

Сьогодні ООН пропонує мати на собі одяг або аксесуари помаранчевого кольору, аби висловити солідарність з рухом в ім'я майбутнього, вільного від насильства щодо жінок і дівчаток.

У багатьох містах світу пройдуть відповідні заходи, а знамениті будівлі будуть підсвічені помаранчевим кольором.

Фото: www.facebook.com/denisovaombudsman/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-