Порошенко: Очікуємо найближчим часом остаточного оформлення автокефалії

Порошенко: Очікуємо найближчим часом остаточного оформлення автокефалії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що найближчим часом очікується остаточне юридичне та канонічне оформлення автокефалії Української православної церкви.

Про це він заявив, виступаючи на жалобних заходах біля Меморіалу жертв Голодомору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Рішення, яке ми, українці, очікували десятиліттями і навіть століттями, - прийняте, і ми за нього надзвичайно вдячні нашій Константинопольській Матері-Церкві. Очікуємо - найближчим часом остаточно юридично та канонічно буде оформлена автокефалія”, - сказав глава держави.

Раніше Порошенко повідомив, що на засіданні Синоду Вселенського патріархату 27-29 листопада буде ухвалено рішення про затвердження Томосу для помісної Української православної церкви.

Читайте також: Коли церква стане автокефальною, московського духу в Україні не буде - Філарет

11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Президент Петро Порошенко та Вселенський Патріарх Варфоломій 3 листопада підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-