Справа Гандзюк: Херсонська облрада стверджує, що її голова не тікав за кордон

Справа Гандзюк: Херсонська облрада стверджує, що її голова не тікав за кордон

Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер не є підозрюваним у справі Катерини Гандзюк, за кордон не тікав і наразі перебуває у відпустці, яку має намір перервати і повернутися на роботу.

Про це у п'ятницю повідомила Херсонська обласна рада на своєму офіційному сайті.

"Херсонська обласна рада з приводу заяви окремих засобів масової інформації щодо знаходження голови обласної ради повідомляє наступне. Голова Херсонської обласної ради відповідно до розпорядження Херсонської обласної ради від 13 листопада 2018 року №342-о/с "Про відпустку Мангера В.М." перебуває у відпустці з 19 листопада 2018 року по 3 грудня 2018 року. Додатково повідомляємо, що інформація про те, що Владислав Мангер є підозрюваним у справі Катерини Гандзюк, не відповідає дійсності. Голова Херсонської обласної ради, разом з іншими керівниками органів влади області, був допитаний слідчими органами в якості свідка", — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, "у зв'язку із службовою необхідністю Владислав Мангер має намір перервати відпустку та приступити до роботи з 26 листопада 2018 року".

Як повідомлялося в деяких ЗМІ та інтернет-ресурсах, Владислав Мангер, який нібито є одним з імовірних замовників вбивства Катерини Гандзюк, нібито 20 листопада 2018 року втік з України, вилетівши з Києва до столиці Франції.

Читайте також: Мер Херсона назвав СБУ замовника вбивства, якого підозрювала Гандзюк

Виконувачку обов'язків керуючого справами виконкому Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Внаслідок нападу вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Гандзюк померла 4 листопада. Жінці було 33 роки.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк “на умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського — колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-