Суди у справах Майдану ухвалили 9 виправдувальних вироків — ГПУ

Суди у справах Майдану ухвалили 9 виправдувальних вироків — ГПУ

Укрінформ
За результатами розгляду справ щодо злочинів під час Майдану судами ухвалено 9 виправдувальних вироків.

Про це заявив керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу щодо розслідування злочинів проти Майдану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо говорити про ті справи, які до суду направляли слідчі Генпрокуратури, виправдувальних вироків немає. За справами, які направлялися до суду чи слідчими поліції, чи прокуратурами областей, маємо 9 виправдувальних вироків. У всіх них остаточна крапка не поставлена, оскільки вони перебувають на оскарженні чи в апеляції, чи в касаційних інстанціях”, - сказав Горбатюк.

Читайте також: Про підозру у справах Майдану повідомили 442 особам — ГПУ

Водночас прокурор Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Олексій Донський наголосив, що саме Генпрокуратура не програла жодного процесу щодо справ Майдану.

“Програних процесів, якщо ви маєте на увазі процес, де був би постановлений виправдувальний вирок (мається на увазі те, що у провадженнях Генпрокуратури) — по справах Майдану жодна особа у провадженнях ГПУ не виправдана. Я знаю, у прокуратурі міста є одне провадження щодо судді, але зараз воно на стані апеляційного оскарження”, - зазначив Донський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-