Про підозру у справах Майдану повідомили 442 особам — ГПУ

Про підозру у справах Майдану повідомили 442 особам — ГПУ

Укрінформ
Про підозру у справах Майдану повідомлено 442 особам, щодо 279 осіб обвинувальні акти були направлені до суду.

Про це заявив керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк на брифінгу щодо розслідування злочинів проти Майдану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні повідомлено про підозру 442 особам, слідчими ГПУ — 298 особам. Щодо 279 осіб обвинувальні акти направлені до суду, слідчими ГПУ — 158”, - сказав Горбатюк.

Він додав, що у справах цієї категорії, які розслідуються або направлені до суду, під вартою перебувають 13 осіб. 

“Їх могло би бути набагато більше, але, слідкуючи за звітуванням, ви бачите непоодинокі випадки зміни запобіжних заходів суддями навіть особам, які підозрювалися у вчиненні, наприклад, трьох убивств і 33-ох замахів на вбивства і які після зміни їм запобіжного заходу у квітні 2017 року втекли з України”, - заявив Горбатюк.

Читайте також: “Обличчя Майдану”: Студент розповів, як відбувалася перша спроба розігнати активістів

За його словами, на сьогодні за результатом розгляду судами обвинувальних актів визнано винними 52 осіб, щодо них ухвалено обвинувальні вироки.

“До позбавлення волі засуджено на сьогодні 9 осіб. За справами, направленими до суду слідчими ГПУ — п'ятьох осіб. Лише з часу останнього звіту, коли я надавав дані про результати розслідування до теперішнього часу, за останній рік, повідомлено про підозру 42 особам, з них 5 прокурорам, 7 суддям, 24 правоохоронцям, серед яких — один слідчий, та ще 5 тітушкам”, - зазначив Горбатюк.

Він поінформував, що у поточному році за результатами розслідування до суду направлено 16 обвинувальних актів стосовно 34 осіб, за результатами розгляду судами ухвалено 4 обвинувальні вироки щодо 4 осіб, зокрема 3 осіб засуджено до позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-