Президент привітав десантників із першою річницею Дня десантно-штурмових військ ЗСУ

Президент привітав десантників із першою річницею Дня десантно-штурмових військ ЗСУ

Укрінформ
Військовослужбовці-десантники є елітою і гордістю українського національного війська.

Про це зазначив Президент Петро Порошенко у вітанні з нагоди першої річниці Дня Десантно-штурмових військ ЗСУ.

«Сердечно вітаю еліту і гордість національного війська із першою річницею Дня десантно-штурмових військ Збройних сил України», - привітав Президент.

Він нагадав, що рівно рік тому, у рамках впровадження нових військових традицій, українські десантники обрали своїм покровителем Архістратига Михаїла, образ якого прикрасив їх славетний Бойовий прапор.

«Саме відтоді крила ангела і меч верховного вождя Божого війська рішуче допомагають нашим мужнім воїнам у запеклій битві супроти нечисті, що підступно захопила мирні українські землі. Символічним є і нове гасло - «ЗАВЖДИ ПЕРШІ!», яке стало покликанням справжнього десантника у досяганні стовідсоткового успіху під час виконання бойових завдань», - підкреслив Порошенко.

Глава держави наголосив, що всенародно визнаними є загартовані у запеклих боях на сході України професіоналізм, високий патріотизм та незламність духу воїнів-десантників, які стали символом мужності та прикладом честі для кожного українця.

Читайте також: Порошенко відзначив прикордонників державними нагородами

Зокрема, він зауважив, що битва за гору Карачун та Савур-Могилу, героїчна оборона Донецького та Луганського аеропортів, боротьба за звільнення та утримання стратегічно важливих об'єктів і населених пунктів, зокрема Лисичанська, Зеленопілля, Слов'янська, Краматорська, Красного Лиману, Шахтарська та багатьох інших - назавжди увійшли в історію героїчної боротьби за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Також Президент додав, що безпрецедентним за своєю унікальністю визнано серпневий 2014 року рейд українських десантників по тилам російсько-терористичних військ, який за своєю протяжністю та успішністю вразив найвидатніших воєначальників сучасності.

Разом з тим, Порошенко наголосив, що цього дня ми схиляємо голови перед пам'яттю наших бойових побратимів, які віддали своє життя за святу Українську землю, за світле та мирне майбутнє кожного українця.

«Від імені Українського народу висловлюю щиру подяку десантникам за вірність Військовій присязі та самовіддане служіння Вітчизні», - сказав Глава держави, побажавши воїнам та їхнім родинам міцного здоров'я, благополуччя та незламної віри у нашу перемогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-