Луценко поінформував дипломатів ЄС про розслідування справи Гандзюк

Луценко поінформував дипломатів ЄС про розслідування справи Гандзюк

Укрінформ
Юрій Луценко поінформував керівників дипломатичних представництв країн Європейського Союзу про стан розслідування кримінальних проваджень щодо нападів на громадських активістів, у тому числі вбивства Катерини Гандзюк.

Про це йшлося під час зустрічі Луценка з європейськими дипломатами 19 листопада, повідомляє прес-служба ГПУ.

“Під час заходу європейських колег поінформовано про стан досудового розслідування в актуальних кримінальних провадженнях стосовно переслідувань та нападів на громадських активістів, у тому числі вбивства Катерини Гандзюк”, - зазначається в повідомленні.

«Катерина Гандзюк була однією з небагатьох активістів для громади, а не для особистого збагачення. Виконавці разом з організатором встановлені та затримані», – сказав Луценко.

За словами генпрокурора, у більшості кримінальних проваджень стосовно переслідувань та нападів на громадських активістів правоохоронні органи мають успіхи у розслідуваннях, втім, заявив він, окремі діячі надмірно політизують питання, що є неприпустимим.

Згідно з повідомленням, іноземною стороною було висловлено підтримку відомства у розслідуванні злочинів вказаної категорії.

Наприкінці зустрічі також відбувся обмін думками щодо поточної криміногенної ситуації в Україні, додали в ГПУ. 

Як повідомлялося, активістку, співробітницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня невідомі облили сірчаною кислотою. Внаслідок нападу вона дістала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва. Вона померла 4 листопада. Жінці було 33 роки. 

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк “на умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Читайте також: Справа Гандзюк: СБУ обшукала квартиру депутата Херсонської облради

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

6 листопада Верховна Рада ухвалила постанову №9262 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів".

Фото: ГПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-