Суд продовжив домашній арешт журналісту Муравицькому

Суд продовжив домашній арешт журналісту Муравицькому

Відео
Укрінформ
Райсуд Житомира продовжив підозрюваному у державній зраді журналісту Василю Муравицькому цілодобовий домашній арешт до 14 січня 2019 року.

Відповідну ухвалу зачитала головуюча на засіданні суддя Ніна Янчук, повідомляє UA:Житомир.

"Суд постановив обрати запобіжний захід обвинуваченому Муравицькому Василю Олександровичу у вигляді цілодобового арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання, прибувати до суду за його першою вимогою, повідомляти суд про зміну місця проживання та здати до компетентного органу паспорт громадянина України та паспорт для виїзду за кордон, носити електронний засіб контролю. Строк дії обов’язків визначити тривалістю 60 діб, тобто до 14 січня 2019 року включно", - йдеться в ухвалі.

Судове засідання проходило без адвоката підозрюваного Андрія Гожого, але були присутні двоє інших його захисників.

Прокурор Вадим Левченко зачитував витяги написаних, за його словами Муравицьким, публікацій. Натомість адвокати наполягали, що докази не можуть бути долучені до матеріалів справи.

Як повідомляв Укрінформ, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували у серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. За чинним законодавством Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Держзрада Муравицького: прокурор надав суду докази

Підозрюваний перебував під вартою, а 27 червня цього року суд замінив йому запобіжний захід на домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-