Українська скрипалька перемогла у міжнародному конкурсі імені Лонг і Тібо

Українська скрипалька перемогла у міжнародному конкурсі імені Лонг і Тібо

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав українську скрипальку Діану Тищенко з перемогою у престижному міжнародному конкурсі імені Лонг і Тібо.

Привітання глава держави оприлюднив у Facebook.

"Фантастична перемога української скрипальки Діани Тищенко на престижному міжнародному конкурсі імені Лонг і Тібо вразила шанувальників класичної музики з усього світу. Майстерність її виконання та непересічний талант викликають захват у слухачів та повагу колег. Щиро вітаю з такою важливою перемогою! Наші - найкращі!" - написав Порошенко.

Конкурс імені Лонг і Тібо - міжнародний конкурс академічних піаністів і скрипалів, що проводиться у Парижі з 1943 року і заснований піаністкою Маргеріт Лон та скрипалем Жаком Тібо.

Читайте також: Українець посів друге місце на конкурсі юних скрипалів в Італії

Спочатку конкурс був особистою ініціативою Лонг і Тібо, що самостійно шукали для нього меценатів. З 1957 р. конкурс підтримується державою.

У 1943-1949 роках конкурс проводився раз на три роки, потім кожні два роки. З 1983 року, за зразком Конкурсу імені королеви Єлизавети, номінації конкурсу були розведені по різних роках, і тепер конкурс проходить трирічний цикл: у перший рік змагаються піаністи, у другий - скрипалі, а на третій рік проходять урочисті концерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-