УПЦ МП відмовилася від участі у створенні автокефальної церкви - рішення Собору

УПЦ МП відмовилася від участі у створенні автокефальної церкви - рішення Собору

Укрінформ
Собор єпископів УПЦ МП ухвалив рішення про неможливість долучення єпископату, духовенства та мирян до процесів надання Томосу про автокефалію української церкви.

Про це йдеться у постанові Собору єпископів УПЦ МП від 13 листопада.

"Собор єпископів наголошує, що процес надання так званого Томосу про автокефалію є штучним, нав’язаним ззовні, не відображає внутрішньої церковної необхідності, не принесе реальної церковної єдності та поглибить розділення і посилить конфлікти серед народу України. За таких умов долучення єпископату, духовенства та мирян Української православної церкви до цих процесів вважаємо неможливим", - йдеться у рішенні Собору.

Читайте також: УПЦ МП розриває євхаристійне спілкування з Константинополем

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня синод Вселенського патріархату вирішив надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, створивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Водночас РПЦ у зв’язку з рішенням Вселенського патріархату про надання автокефалії Українській церкві заявила про розірвання зв'язків з Константинополем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-