Україна не програла інформаційну війну, але попереду багато роботи - Біденко

Україна не програла інформаційну війну, але попереду багато роботи - Біденко

Укрінформ
Україна інформаційну війну не програла, але попереду ще багато роботи.

На цьому наголосив державний секретар МІП України Артем Біденко на прес-конференції в Укрінформі.

“Чи програли ми інформаційну війну? Точно ні. Якщо подивитися на світовий порядок денний, на питання визнання анексії Криму, те, як українське питання голосується на засіданнях ПАРЄ, ООН, то бачимо, що Україна однозначно сприймається у рази краще, ніж Росія. РФ виглядає як агресор, як великий ведмідь, який хоче загребти усе й одразу, і які б мільярди вони не вливали у свої інформаційні ресурси, це їм нічого не дає”, - сказав Біденко.

На його переконання, українська сторона має хоч і невеликі, але перемоги: “Ми присутні у порядку денному з тими тезами, які є проукраїнськими, що це наша територія, наша незалежність, і ми самі будемо вирішувати, що робити на цій території”.

Водночас, держсекретар зазначив, що є певні труднощі з так званим контент-аналізом, сукупністю заголовків. “Звичайно, Росія, яка проплачує дуже багато усього у західних медіа, домінує контент. Безкоштовні газети у Великій Британії, у Німеччині, як і безкоштовні газети донедавна в Україні, мають певне фінансове російське походження, і здається, що РФ усюди, її багато”, - додав він.

Читайте також: МІП прозвітує, куди витрачало кошти у 2018 році

Державний секретар Мінінформполітики вважає, що Україні ще багато треба зробити для того, щоб цю інформаційну війну виграти. “Але Україна не є одним гравцем на цьому полі. Увесь світ має придумати механізми, щоб взагалі інформаційної війни не було, бо інформація та мозок людини — це найбільш складні інструменти, гратися з якими не можна”, - сказав він.

Біденко зазначив, що МІП, зі свого боку, найближчим часом буде активним за кордоном, і як завжди демонструватиме, що Україна — сучасна країна. Заради цього в Україну запросили іноземних журналістів, які нині подорожують містами. Відомство повезе в розвинені країни світу українські стрічки, а також проекти “Українські амазонки” та "Запроси мене з війни”, додав держсекретар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-