Поліція випустила на дороги України

Поліція випустила на дороги України "некерований автобус-привид"

Фото
Укрінформ
У рамках акції від проекту "Керуй!" Україною вирушив "некерований автобус" - "автобус-привид", щоб привернути увагу до питання безпеки на дорозі.

Про це у п'ятницю заявив заступник голови Консультативної місії Європейського Союзу Фредрік Весслау, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Весслау, у наступні два тижні цей автобус їздитиме дорогами України і шукатиме найкращих водіїв.

"Ті, хто побачать цей автобус, змушені будуть замислитися про те, як вони самі керують своїм траспортним засобом. Ми сподіваємося, що водії стануть більш відповідальними, бо в Україні є велика проблема з кількістю ДТП", - додав Весслау.

У свою чергу заступник голови Національної поліції України - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич наголосив, що акція має на меті звернути увагу учасників дорожнього руху на те, що кожна людина має бути відповідальною на дорогах.

Читайте також: Лазерні радари вже допомогли спіймати 5 тисяч водіїв-порушників

За його словами, цей автобус їздитиме у супроводі поліцейського автомобіля, і найкращих, найдисциплінованіших водіїв, яких знайдуть у рамках цієї акції, потім нагороджуватимуть.

Заступник глави Нацполіції поінформував, що за цей рік загинуло 2600 учасників дорожнього руху, з яких 144 дитини, травмовано більше 80 тисяч громадян.

Автобус-привид вирушив Україною/ Фото Дмитра Стаховського та Марії Гончар

Він також нагадав, що за місяць використання на дорогах України радарів Trucam для вимірювання швидкості поліцейськими було зафіксовано більше 5 тисяч порушень.

Як повідомлялося, 29 листопада 2017 року Нацполіція запустила соціальний проект "Керуй", покликаний привернути увагу усіх учасників дорожнього руху до проблематики аварійності на дорогах та необхідності відповідально ставитися до виконання Правил дорожнього руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-