Країни G7 закликають покарати замовників та виконавців вбивства Гандзюк

Країни G7 закликають покарати замовників та виконавців вбивства Гандзюк

Укрінформ
Посли країн “Великої сімки” стурбовані зростанням насильства щодо активістів громадянського суспільства в Україні й закликають притягнути до відповідальності замовників і виконавців подібних нападів.

Про це зазначається у Twitter канадського головування у групі послів G7.

“Ми дуже засмучені смертю Катерини Гандзюк та висловлюємо наші співчуття її родині та друзям. Ми глибоко стурбовані зростанням насильства щодо активістів громадянського суспільства. Замовники та виконавці таких нападів повинні бути притягнуті до відповідальності”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Луценко каже, що слідство "стоїть за півкроку" до замовника вбивства Гандзюк

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації вбивства на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України “Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-