Апеляційний суд «поховав» справу рюкзаків Авакова — ЦПК

Апеляційний суд «поховав» справу рюкзаків Авакова — ЦПК

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва не задовольнив скаргу Центру протидії корупції (ЦПК) на повторну відмову Солом’янського суду в оскарженні закриття "справи рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Про це повідомляється на сайті ЦПК.

"Апеляційний суд остаточно «поховав» справу рюкзаків Авакова. 5 листопада Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні скарги Центру протидії корупції на повторну відмову Солом’янського суду в оскарженні закриття справи рюкзаків щодо сина та заступника Арсена Авакова", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що прокурор САП Олександр Снігєрьов під час судового засідання назвав ЦПК заявником у справі «в широкому сенсі», проте, як він наголосив, центр не є заявником «за документами».

У Центрі протидії корупції не погоджуються з рішенням суду, але його неможливо оскаржити.

Читайте також: Справа рюкзаків: Литвин отримав два роки іспитового терміну - ЦПК

«У додатках була доповідна записка, яка фактично підтверджує, що справа почалася після заяви ЦПК. Це також підтверджує НАБУ у своїй офіційній відповіді, яку ми долучили до матеріалів справи. Однак суд закрив очі на ці аргументи. Ми категорично не погоджуємося з рішенням суду, але не можемо його оскаржити», — прокоментувала адвокат ЦПК Олена Щербан.

Як повідомлялося, у липні прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у “справі рюкзаків” щодо двох фігурантів - сина міністра внутрішніх справ й екс-заступника міністра через начебто відсутність “прямих достатніх доказів”. Обоє були фігурантами справи про розкрадання 14,5 мільйона гривень при закупівлі рюкзаків для потреб Нацгвардії.

17 серпня ЦПК подав до Солом’янського суду скаргу на постанову прокурора САП Василя Кричуна про закриття кримінального провадження відносно Олександра Авакова та Сергія Чеботаря. 22 серпня суддя Солом’янського суду Вадим Сенін відмовив ЦПК у розгляді цієї скарги. Суддя вирішив, що скарга - непідсудна Солом’янському райсуду Києва, тому активісти повинні звернутися до іншого суду.

8 жовтня Солом’янський суд укотре повернув скаргу ЦПК на закриття справи рюкзаків щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-