Справа рюкзаків: Литвин отримав два роки іспитового терміну - ЦПК

Справа рюкзаків: Литвин отримав два роки іспитового терміну - ЦПК

Укрінформ
Червонозаводський райсуд Харкова утвердив угоду про визнання вини з фігурантом так званої "справи рюкзаків" Володимиром Литвином.

Про це повідомляє ЦПК у Twitter.

"Суд затвердив угоду з Литвином, який узяв усю вину в справі рюкзаків на себе. Йому призначили 2 роки іспитового терміну та відшкодування 368 тис. грн на експертизи. Про відшкодування збитків державі не зазначили", - йдеться у повідомленні.

Раніше у ЦПК поінформували, що, відповідно до умов угоди, Литвин мав повністю визнати свою вину.

Відповідно до роз’яснень ЦПК, затвердження судом угоди означає, що Литвин не відбуватиме реального покарання. Крім того, "розмір збитків у справі зменшився з 14 мільйонів до 5".

Як повідомлялося, НАБУ 31 жовтня 2017 року затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та підприємця Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

У липні-2018 прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у справі щодо двох фігурантів - Авакова та Чеботаря - через начебто відсутність "прямих достатніх доказів". Підозрюваним залишився третій фігурант - Литвин.

НАБУ подало скаргу до САП на це рішення, нагадавши, що в квітні прокурори САП визнали достатніми докази вини усіх трьох фігурантів справи і відкрили матеріали провадження сторонам захисту для ознайомлення.

Читайте також: Фігурант "справи рюкзаків" Литвин уклав угоду зі слідством

20 серпня Центр протидії корупції, який був заявником у справі, повідомив, що оскаржив рішення про закриття кримінального провадження у "справі рюкзаків" щодо Олександра Авакова та Сергія Чеботаря.

30 серпня керівник САП Назар Холодницький визнав законною скаргу НАБУ на постанову прокурора про закриття цієї справи.

Солом'янський райсуд Києва повернув Центру протидії корупції їхню скаргу на закриття "справи рюкзаків" у частині стосовно Авакова і Чеботаря. ЦПК подав апеляційну скаргу на це рішення суду.

Фото: ЦПК, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-