У МОН вважають, що сиротам потрібна допомоги держави протягом всього життя

У МОН вважають, що сиротам потрібна допомоги держави протягом всього життя

Укрінформ
У Міносвіти вважають, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, потребують допомоги держави протягом всього життя.

Про це заявив у Краматорську директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, виступаючи на форумі «Ефективне самоврядування як запорука демократичної та правової держави», повідомляє прес-служба Донецької військово-цивільної обладміністрації.

«Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, необхідна стартова основа аби вступити в доросле життя, почати працювати. Більшості дуже складно адаптуватися до соціуму. Держава повинна протягом всього їхнього життя забезпечувати та допомагати їм», – підкреслив Кононенко.

Учасники форуму, зазначається в повідомленні, обговорювали гострі питання проживання дітей в сірій зоні, надання їм необхідної допомоги, кількість дітей в області та Україні, позбавлених батьківського піклування, надання особливого статусу дітям, які постраждали в зоні бойового конфлікту, забезпечення житлом дітей-сиріт, аспекти державної політики щодо розвитку освіти, захисту прав дітей та їх соціалізація.

Читайте також: МОН хоче запустити для вчителів онлайн курс з протидії булінгу

На дискусії також приділили увагу отриманню освіти, розвитку, соціалізації та захисту прав дітей ромської національності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-