Марина Порошенко у Чернігові презентувала школу

Марина Порошенко у Чернігові презентувала школу "Бути батьками"

Укрінформ
Під час робочої поїздки до Чернігова Марина Порошенко презентувала новий проект - школу "Бути батьками", покликаний сприяти включенню родин учнів з особливими освітніми потребами у навчальний процес, їх підготовці до виховання дітей та контактування з педагогами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це абсолютно новий актуальний проект, дуже свіжий, який був започаткований минулого тижня в Мелітополі Запорізької області. Він передбачає навчання батьків: як допомагати дітям під час освітнього процесу, як робити з ними домашні завдання і додаткові вправи, співпрацювати з вчителями у школах і з асистентами вчителя - корекційними педагогами і психологами в інклюзивних ресурсних центрах. Я думаю, що саме завдяки такій співпраці ми зможемо підвищити якість навчання дітей з особливими освітніми потребами", - сказала Марина Порошенко.

Робоча поїздка Марини Порошенко на Чернігівщину / Фото: Марків Михайло

Під час зустрічі з Чернігівській ЗОШ №27 з освітянами регіону, представниками інклюзивно-ресурсних центрів та батьками дітей з особливими потребами, перша леді вручила в.о. голови Чернігівської ОДА Юлії Свириденко "Типове положення" та "Порядок створення обласної школи "Бути батьками".

У Чернігова дружина Президента перебувала з робочою поїздкою. У 27-й школі вона ознайомилась із навчальним процесом в інклюзивному класі, оглянула сучасну шкільну медіатеку, створену за типовим проектом Фонду Порошенка.

Читайте також: У Чернігові за участю Марини Порошенко відкрили проект "Арсенал ідей"

Чернігівська область долучилася до реалізації всеукраїнського проекту Фонду "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації" у квітні 2017 року. Відтоді кількість шкіл з інклюзивною формою навчання в регіоні зросла на 20% - до 109, а число дітей з особливими освітніми потребами, охоплених нею - на 30% - до 275-ти. Також створено 11 інклюзивно-ресурсних центрів із 16-ти необхідних.

Всього на Чернігівщині налічується понад 2000 дітей з особливими потребами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-