У Чернігові за участю Марини Порошенко відкрили проект

У Чернігові за участю Марини Порошенко відкрили проект "Арсенал ідей"

Укрінформ
Під час робочої поїздки до Чернігова дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь у відкритті проекту "Арсенал ідей. Чернігів" в обласному молодіжному центрі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу привітати всіх нас із тим, що Чернігів долучився до переліку міст, які вже мають такий інтерактивний освітній майданчик, як "Арсенал ідей". Цей освітній простір дуже важливий для того, щоб тут мали можливість розвиватися і отримувати нові знання всі діти, в тому числі, з особливими освітніми потребами", - сказала Марина Порошенко на відкритті.

Перша леді подякувала молодіжному центру та місцевій владі за сприяння у створенні "Арсеналу ідей" та поспілкувалася з дітьми, які там у цей час гралися.

Екскурсію-знайомство почесних гостей з "Арсеналом ідей. Чернігів" провела керівник Благодійного фонду "Мистецький Арсенал" Ольга Вієру. Вона розповіла, що це - постійно діюча платформа, яка поєднує в собі інтерактивний простір, мистецтво, науку та інновації. Проект має ігрову та лекційну програми, мистецькі твори та комплекс розвиваючих занять для дітей, молоді та родин.

Вієру, зокрема, презентувала проект "Барви", який дає змогу вивчати кольори на дотик, інсталяцію з природних матеріалів та сенсорікум, створений з побутових речей, які також можна досліджувати на дотик, розповіла про навчальні програми.

Участь у відкритті "Арсеналу ідей. Чернігів" взяли також керівники Чернігівської області та міста Чернігова, директор одного з офісів Державного департаменту США Шеріл Бистрянські, інші гості.

На брифінгу за підсумками поїздки до Чернігова дружина Президента України Марина Порошенко підкреслила, що незабаром в Україні буде розширено перелік спеціальностей, які можуть здобути люди з особливими потребами у сфері професійно-технічного навчання.

"Думаю, що найближчим часом ми передивимось перелік спеціальностей, які зможуть отримати в майбутньому діти з особливими освітніми потребами. Він буде набагато ширший. І такі діти зможуть потім здобути спеціальну освіту, працювати і забезпечувати своє самостійне незалежне життя", - зазначила перша леді.

Читайте також: Першачки в очікуванні канікул

У Чернігові Марина Порошенко у п’ятницю перебувала з робочою поїздкою. Вона відвідала Чернігівську загальноосвітню школу №27, де заслухала звіт про розвиток інклюзивної освіти на Чернігівщині та презентувала проект "Школа "Бути батьками". В обласному молодіжному центрі дружина Президента взяла участь у відкритті проекту "Арсенал ідей. Чернігів" та презентувала Всеукраїнську програму "Дитяча демократія".

Проект "Арсенал ідей" реалізується в Україні у співпраці соціальної програми Марини Порошенко, Благодійного фонду "Мистецький Арсенал" та Національного комплексу "Мистецький арсенал". У 2017 році в рамках цієї програми такі освітні простори були створені у Харкові, Льовові та Мелітополі, цього року - в Чернігові та Житомирі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-