Справа Ощадбанку: Земцова внесла 7 мільйонів застави і вийшла з-під варти

Справа Ощадбанку: Земцова внесла 7 мільйонів застави і вийшла з-під варти

Укрінформ
Заступник голови правління Ощадбанку Ірина Земцова вже внесла визначену раніше їй судом заставу у розмірі 7 мільйонів гривень і вийшла з-під варти.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прокурор САП Валентин Мусіяка.

«Так, вона вже внесла всю суму застави і вийшла (з-під варти - ред.)», - сказав Мусіяка.

Як повідомлялося, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив Генпрокурору подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна, який, за даними слідства, має відношення до заволодіння 20 млн дол. Ощадбанку.

Холодницький зазначив, що досудовим слідством було встановлено, що протягом вересня 2013 - січня 2014 років бенефіціарні власники групи «Креатив», діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ «Креатив», службовими особами АТ «Ощадбанк», ТОВ «ЗМЖ», працівниками ПАТ «Креатив груп» і ТОВ «Кредитне брокерське агентство», заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ «Креатив» в АТ «Ощадбанк» за договором кредитної лінії в сумі 20 млн дол., що на момент вчинення злочину становило 160 млн грн.

23 жовтня було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних злочинів та заволодінні 20 млн доларів Ощадбанку, а також затримано низку посадовців цього держбанку і підприємств групи «Креатив».

Читайте також: Суд арештував усіх підозрюваних у справі Ощадбанку

Загалом правоохоронці затримали і повідомили про підозру у присвоєнні 20 млн дол. Ощадбанку десятьом особам. Серед них - син чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи «Креатив» набув корпоративні права ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон», придбані за рахунок коштів банку.

Прокурори САП внесли до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 5 до 150 млн грн.

25 жовтня Солом'янський районний суд обрав Земцовій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави у 7 мільйонів грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-