Суд арештував усіх підозрюваних у справі Ощадбанку

Суд арештував усіх підозрюваних у справі Ощадбанку

Укрінформ
Солом'янський райсуд столиці обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для усіх десятьох підозрюваних у кримінальній справі щодо заволодіння коштами Ощадбанку.

Про це поінформував керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на своїй сторінці у Facebook.

"За наслідками розгляду клопотань усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, в тому числі й голові наглядової ради та бенефіціару ПАТ "Креатив Груп", який є родичем народного депутата України та, за версією слідства, є одним з організаторів даної схеми. Вказаному підозрюваному суд визначив заставу в розмірі 5 млн грн як альтернативу триманню під вартою", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у ході слідства детективи НАБУ встановили, що протягом вересня 2013 - січня 2014 років бенефіціарні власники групи «Креатив», діючи за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ «Креатив», службовими особами АТ «Ощадбанк», ТОВ «ЗМЖ», працівниками ПАТ «Креатив Груп» і ТОВ «Кредитне Брокерське Агентство», заволоділи грошовими коштами, отриманими ПрАТ «Креатив» в АТ «Ощадбанк» за договором кредитної лінії в сумі 20 млн дол., що на момент вчинення злочину становило 160 млн грн.

Читайте також: Розкрадання коштів Ощадбанку: суд арештував сина депутата

23 жовтня було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних злочинів та заволодінні 20 млн доларів Ощадбанку, а також затримано низку посадовців цього держбанку і підприємств групи «Креатив». Загалом правоохоронці затримали і повідомили про підозру у присвоєнні 20 млн доларів Ощадбанку десятьом особам. Серед них був син чинного народного депутата, який разом з іншими бенефіціарними власниками групи «Креатив» набув корпоративні права ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон», придбані за рахунок коштів банку.

24 жовтня керівник САП Холодницький направив генпрокурору подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна, який, за даними слідства, причетний до заволодіння 20 млн дол. Ощадбанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-