Супрун радить прищепити від поліомієліту дітей із хронічними захворюваннями

Супрун радить прищепити від поліомієліту дітей із хронічними захворюваннями

Укрінформ
Рівень охоплення щепленнями проти поліомієліту в Україні є низьким, водночас, аби викорінити цю небезпечну хвороби, необхідно імунізувати 95% населення країни.

Про це на своїй сторінці у Fаcebook зазначила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун).

"У Світовий день боротьби з поліомієлітом хочу нагадати про те, як важливо не зупинятися, якщо хочемо перемогти хворобу. Починаючи з 1988 року, кількість випадків інфікування у світі зменшилася на 99%. Завдяки безпечним та ефективним вакцинам сьогодні значно менше людей живуть із наслідками хвороби, ніж до масової імунізації", - зазначила Супрун.

Вона наголосила, що в Україні вистачає якісних і ефективних вакцин, закуплених за кошти платників податків. 

"Шістьох доз вакцини достатньо, щоби сформувався імунітет до поліомієліту до кінця життя. Щоб перемогти хворобу має бути вакциновано 95% населення країни. Натомість рівень охоплення щепленнями проти поліомієліту в Україні є достатньо низьким. Якщо такі темпи будуть зберігатись до кінця року, то рівень охоплення щепленнями дітей досягне лише 62%", - написала Супрун.

Вона підкреслила, що дуже важливо подбати про вакцинацію для дітей.

Читайте також: В Україну приїхали 392 тисячі доз американської вакцини КПК

"Особливо, якщо дитина має хронічне захворювання, адже воно робить її більш вразливою для хвороби. Справжні протипоказання до щеплення трапляються дуже рідко. Проконсультуйтеся з вашим лікарем та вакцинуйте своїх дітей", - зазначила Супрун.

Вона також зауважила, що поліомієліт - гостре інфекційне захворювання. Він дуже швидко поширюється, найчастіше через брудні руки, заражену їжу та воду. Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована людина. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти до 5 років. Вірус поліомієліту може передаватися від людини до людини та інфікувати без жодних симптомів, поки не призведе до зараження того, хто не має щеплення. Ліків проти цього вірусу не існує, єдиний захист - вакцинація. У одного з 200 хворих на поліомієліт розвиваються деформації хребта і кінцівок, що стають причиною інвалідності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-