В Україну приїхали 392 тисячі доз американської вакцини КПК

В Україну приїхали 392 тисячі доз американської вакцини КПК

Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну чергову партію - 392 тисячі доз - вакцини проти кору, паротиту та краснухи, виготовлену у США.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

“Партію вакцини проти кору, паротиту та краснухи доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). 392 тисячі доз вакцини були закуплені ЮНІСЕФ за кошти державного бюджету і доставлені в рамках державної програми імунізації та у відповідь на спалахи кору в Україні”, - зазначили у МОЗ.

У відомстві поінформували, що в Україні наявна достатня кількість вакцин проти кору: з новою поставкою загальна кількість наявних вакцин перевищує 1 мільйон доз.

Читайте також: Вакцини, закуплені за держкошти, отримають і приватні лікарні – МОЗ

“Нова партія вакцин проти кору, паротиту та краснухи «М-М-Р ІІ» вироблена компанією «Мерк» (Merck Vaccines), США. Це ефективна та безпечна вакцина, прекваліфікована Всесвітньою організацією охорони здоров’я”, - зазначили у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, з початку 2018 року в Україні на кір захворіли понад 33 тисячі осіб. Найвищі показники захворюваності в Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях. Специфічного лікування від кору не існує, але хворобі можна запобігти. Вакцинація – єдиний надійний спосіб захиститися від кору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-