В Україні за тиждень на кір захворіли 780 осіб

В Україні за тиждень на кір захворіли 780 осіб

Укрінформ
В Україні продовжують зростати показники захворюваності на кір: за тиждень захворіла 781 особа, з них 564 — діти.

Про це повідомляє МОЗ.

“За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України,  упродовж 42-го тижня 2018 року на кір захворіла 781 людина – 217 дорослих і 564 дитини. Це на 10,5% більше, ніж попереднього тижня. Найбільший приріст захворюваності на кір спостерігається якраз у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найнижчий — це Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська області”, - зазначили у МОЗ.

Епідеміологи наголосили, що найбільше хворіють на кір діти у віковій категорії 5-9 років - майже 32% серед усіх дітей. 

“Це ті діти, які не отримали другу дозу КПК вчасно, через що у них не виробився імунітет до хвороби. В рамках посиленої імунізації відсоток дітей, які вчасно отримали першу дозу КПК, становить 31,3% (найменше - у Чернівецькій, Одеській,  Тернопільській, Івано-Франківській та Закарпатській областях). А відсоток тих дітей, які вчасно отримали дві дози, іще менший – 25,5% (найменше - у Запорізькій, Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях)”, - повідомили у МОЗ.

Читайте також: На Буковині закрили школу через спалах кору

У відомстві поінформували, що з початку року на кір захворіли 33 937 людей – 13 398 дорослих і 20 539 дітей.

“З початку року від ускладнень кору померло чотирнадцять людей: десятеро дітей і четверо дорослих. Станом на 18 жовтня 2018 року в Україні наявні 639 728 доз вакцин. Ними забезпечено всі регіони країни”, - наголосили у МОЗ.

Кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору — тільки вакцинація. Діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Для вироблення колективного імунітету необхідно, щоб рівень вакцинації досягав 95-98%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-