Прокурори читають обвинувальний акт у справі Насірова вже більше 10 місяців

Прокурори читають обвинувальний акт у справі Насірова вже більше 10 місяців

Укрінформ
Прокурор САП у ході судового засідання у справі колишнього голови ДФС Романа Насірова у вівторок зачитав 48 сторінок обвинувального акту.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці САП у Facebook.

"Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вимогу сторони захисту розпочали 7 грудня 2017 року зачитувати повний текст обвинувального акту, який складається з 774 сторінок. Упродовж судового засідання, що відбулось 23.10.2018, прокурорами зачитано 48 сторінок обвинувального акту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що адвокат обвинуваченого заявив клопотання про ознайомлення з матеріалами провадження та відкладення у зв’язку із цим судового розгляду. Для ознайомлення з матеріалами провадження останньому необхідний орієнтовний строк у 240 днів, на які захисник просив відкласти судовий розгляд.

Читайте також: З Насірова зняли електронний браслет

Не заперечуючи права сторони захисту на ознайомлення з матеріалами як судового провадження, так і з матеріалами, зібраними під час досудового розслідування, колегією суддів відмовлено у відтермінуванні судового розгляду.

Наступне судове засідання у справі Насірова відбудеться 31 жовтня.

Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). Він обвинувачується в тому, що в період 2015-2016 рр. дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС. Він подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

16 травня суд продовжив обов'язки, покладені на Насірова, повернув йому внутрішній паспорт і скасував арешт годинників дружини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-