Чиновник Держагентства автодоріг брав хабарі по півмільйона

Чиновник Держагентства автодоріг брав хабарі по півмільйона

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили у корупційній діяльності начальника центру асфальтобетонів та органічних в'яжучих підприємства «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна» Держагентства автодоріг.

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції.

«Посадовець налагодив корупційну схему проведення експертиз та отримання позитивних висновків дослідження. Так, у рамках кримінального провадження було встановлено, що керівник центру вимагав від представника комерційної структури 650 тисяч гривень неправомірної вигоди за проведення експертизи продукції товариства та в подальшому видачі позитивного висновку. Крім того, за проведення даного дослідження громадянин повинен був офіційної сплатити на рахунок підприємства ще 260 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

17 жовтня корупціонера було затримано у службовому кабінеті під час одержання ним останньої частини хабара - 590 тисяч гривень. Напередодні було задокументовано факт одержання фігурантом 60 тисяч гривень.

Читайте також: У бюджет-2019 заклали 56 мільярдів на ремонт та будівництво доріг

Посадовець затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 3. ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-