У МОН піднімуть престиж профосвіти, щоб вона не була “страшною казкою”

У МОН піднімуть престиж профосвіти, щоб вона не була “страшною казкою”

Укрінформ
Міністерство освіти та науки готове максимально підтримати просвітницьку комунікаційну кампанію з підвищення престижу робітничих професій і запрошує до співпраці роботодавців.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з керівниками підприємств легкої промисловості, повідомляє прес-служба МОН.

«Сьогодні ми маємо низку проблем, які не дають нашій професійній освіті розвиватися та задовольняти потреби ринку праці. Це й зношеність обладнання, у зв’язку з чим ми щороку виділяємо інвестиції для модернізації наших училищ і створення НПЦ, це й низька якість самої освіти, щоб це подолати ми оновлюємо стандарти та серйозніше залучаємо роботодавців для розвитку дуальної освіти. Однак усього цього недостатньо, нам потрібно підняти престиж професійної освіти, щоб вона перестала бути страшною казкою для кожного недисциплінованого учня в школі... Держава має серйозні ресурси для просування такої інформації, але нам потрібна допомога роботодавців, і я запрошую вас до співпраці, зокрема у цій сфері», – сказала Гриневич.

Читайте також: У Держстаті сказали, скільки безробітних на одну вакансію

У свою чергу представники підприємств легкої промисловості зауважили, що важливо, аби діти розуміли, що прийшовши на виробництво, вони отримають пристойну, особливо для регіонів зарплату – в середньому 7-7,5 тисяч гривень. Втім для підприємців суттєвою проблемою є бюрократична процедура оформлення неповнолітніх працівників на роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-