Приватна клініка не має права відмовляти у лікарняному – Нацслужба здоров'я

Приватна клініка не має права відмовляти у лікарняному – Нацслужба здоров'я

Укрінформ
Медичні заклади різних форм власності є рівними у своїх правах, зокрема, закон не забороняє приватним медичним закладам в Україні видавати пацієнту листки непрацездатності. 

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив голова Національної служби  здоров’я Олег Петренко.

“Ніщо не забороняє законом видавати лікарняні листки приватним закладам, вони так само можуть отримати бланки лікарняних листків. Але іноді є ексцеси на місцях - деякі управління місцеві чомусь не видають цих листків, не можуть зробити процедуру. Тому є приватні заклади, які отримують лікарні листки, якісь — ні”, - зазначив Петренко. 

Він підкреслив, що приватні, державні, комунальні та медичні заклади - рівні в правах. 

“Якщо лікар (або медичний заклад), має ліцензію, він має право видавати лікарняні листки. Якщо це буде електронний лікарняний лист у вигляді реєстру, тоді взагалі зникнуть ці проблеми. Поки є проблема в певних місцях. Ми пояснюємо, і МОЗ роз'яснило це вже, як той орган, який формує політику, про те, що немає законних підстав відмовляти в лікарняних листах приватним закладам. Чому це іноді відбувається, я не знаю”, - зауважив Петренко.

За його словами, в Україні планується ввести електронні лікарняні. 

Читайте також: В Україні почали по-новому нараховувати лікарняні

“На порозі революція з лікарняними, згодом буде електронний реєстр лікарняних. Тобто, не буде папірця лікарняного, це буде електронний документ, де роботодавець може перевірити чи виданий працівнику лікарняний. Ніхто не буде виписувати, брати якісь лікарняні листки”, - наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-