Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту дітей загиблих журналістів

Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту дітей загиблих журналістів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, та дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або II групи.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей” щодо розширення категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки", прийнятий Верховною Радою України 2 жовтня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що закон спрямований на посилення соціального захисту дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або II групи.

Законом пропонується включити до переліку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, і відповідно мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок бюджетних коштів, дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або II групи.

Читайте також: В ІМІ заявили про зростання фізичної агресії щодо журналістів

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 жовтня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо розширення категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки". За ухвалення відповідного урядового законопроекту №7537 проголосували 241 народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-