НАЗК внесло припис Нищуку через «кумівство» в ансамблі імені Вірського

НАЗК внесло припис Нищуку через «кумівство» в ансамблі імені Вірського

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи міністру культури України Євгену Нищуку та голові Державної служби України з питань праці Роману Чернезі щодо порушення антикорупційного законодавства їхніми підлеглими.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення приписів міністру культури України Євгену Нищуку та голові Державної служби України з питань праці Роману Чернезі щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів", - зазначається в повідомленні.

Так, НАЗК внесло припис Нищуку про невжиття заходів стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності генерального директора – художнього керівника Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського Мирослава Вантуха. Встановлено, що у прямому підпорядкуванні Вантуха перебуває донька, яка працює помічником балетмейстера ансамблю, син - головний адміністратор, зять, який працює в ансамблі артистом балету вищої категорії, та онука - артистка балету.

НАЗК також внесло припис Чернезі щодо його заступника Ігоря Шумелюка, який безпідставно відмовив у наданні копій матеріалів дисциплінарного провадження на законну вимогу Національного агентства з посиланням на норми законів «Про державну службу» та «Про доступ до публічної інформації».

Читайте також: НАЗК направило до суду протокол на суддю Верховного суду

Крім того, НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною першою статті 172-7 Кодексу України щодо командира військової частини А4615 Міністерства оборони Віктора Кузьменка. Військовослужбовець прийняв на посаду близьку особу, не повідомивши про реальний конфлікт інтересів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-