Сьогодні - Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності

Сьогодні - Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності

Укрінформ
17 жовтня відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію бідності.

Історія проведення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію бідності починається 17 жовтня 1987 року. Того дня понад сто тисяч людей зібралися на площі Трокадеро в Парижі, де в 1948 році була підписана Загальна декларація прав людини, щоб віддати данину пам'яті жертв бідності, насильства і голоду. 

Присутні заявили, що бідність є порушенням прав людини, і підтвердили необхідність спільними зусиллями добиватися дотримання цих прав. Відповідні заяви були вибиті на пам'ятному камені, відкритому в той день. 

З того часу кожного року люди різних рас, переконань, станів і соціального походження збираються 17 жовтня, щоб підтвердити незмінність своєї позиції і продемонструвати солідарність з незаможними. Такі ж пам'ятні камені були відкриті в багатьох країнах світу, і вони є місцем збору для проведення Дня. Один з таких каменів знаходиться в саду Центральних установ ООН, і саме біля нього проводиться щорічна урочиста церемонія організована Секретаріатом ООН в Нью-Йорку.

Тема Міжнародного дня боротьби за ліквідацію бідності у 2018 році – «Спільна робота з найбільш вразливими верствами населення на благо створення інклюзивних спільнот для забезпечення прав і гідності для всіх». Вона вказує на важливість захисту прав людини, особливо вразливих верств населення, та взаємозв'язок забезпечення прав і свобод громадян і боротьби з бідністю.

Читайте також: У країнах ЄС знижується рівень бідності, але майже 113 мільйонів людей живуть на межі

Серед спеціалістів на сьогодні існує декілька підрахунків бідності. Приміром, Всесвітній банк встановив, що нині міжнародна межа бідності становить 1 долар 90 центів на день. Нині на цю суму живе близько 10% населення планети, і майже половина найбідніших людей проживає в країнах Африки.

Фото: bublbe.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-