У бюджеті мають бути компенсації тим, чиї пенсії нижчі за прожитковий мінімум - Порошенко

У бюджеті мають бути компенсації тим, чиї пенсії нижчі за прожитковий мінімум - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив уряду передбачити в державному бюджеті кошти на виплату компенсацій пенсіонерам, які отримують пенсії менше прожиткового мінімуму.

Про це він заявив під час відвідування Міжнародного центру миротворчості та безпеки у рамках робочої поїздки до Львівської області, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми домовились, що зробимо кроки для того, щоб підтримати тих, хто отримує пенсії нижче прожиткового мінімуму", - сказав Президент.

В АП зазначили, що до Президента звернувся голова Бартатівської сільської ради Львівської області Андрій Островський й зазначив: "У моїй громаді, так як і по всій Україні, є дуже багато пенсіонерів... І зараз підвищення тарифів, а розмір мінімальної пенсії 1500 гривень "як кажуть у народі – це несерйозно".

Сільський голова попросив главу держави розглянути це питання й переглянути питання щодо пенсій для незахищених верств населення.

Читайте також: ПФУ обіцяє з першого грудня перерахувати пенсії

У свою чергу Порошенко нагадав, що підвищення тарифів ще не відбулося, та запевнив, що якщо і коли воно відбудеться, то незахищені верстви населення мають бути "твердо захищені". Він зазначив, що це має відбуватися у тому числі й через механізми субсидій, сума платежу для малозабезпечених верств населення, за його словами, не повинна змінитися ні на копійку.

"Я твердо переконаний, що нам потрібно зараз дати відповідне доручення уряду при плануванні бюджету, щоб ті, хто отримують пенсії менше прожиткового мінімуму, їм було компенсовано з бюджету. Для того, щоб вони мали можливість отримати те, що забезпечує їх нормальне життя", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-