Наруга над могилою Бандери: консульство сподівається, що справа буде в прокуратурі

Наруга над могилою Бандери: консульство сподівається, що справа буде в прокуратурі

Укрінформ
Поліція Мюнхена зафіксувала факт неналежної поведінки прокремлівського пропагандиста Грема Філліпса на могилі провідника ОУН Степана Бандери у понеділок.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у ФРН повідомили в Генеральному консульстві України в Мюнхені.

«Поліція зафіксувала, правову оцінку діям даватиме прокурор», - відзначили в дипустанові.

Там сподіваються, що справа буде передана до суду, що незабаром вона буде в прокуратурі. Але шансів на те, що покарання буде серйозним, не надто багато: могила не зруйнована. Проте, все ж мали місце дії, які тягнуть за собою відповідальність, можливо, у формі штрафу, однак, не кримінальну. Зловмисника, очевидно, «добре проінструктували».

У поліції дипломатів запевнили, що усвідомлюють, що ця справа має політичний резонанс; подібні акти відбуваються в цьому місці не вперше.

У Генконсульстві також повідомили, що представники української громади міста швидко прибрали на могилі. 15 жовтня, у річницю вбивства Бандери, на кладовищі було традиційно багато людей.

Читайте також: У Мюнхені сплюндрували могилу Бандери - Фріз наполягає на відкритті справи

Як повідомлялося, 15 жовтня в німецькому Мюнхені прокремлівський пропагандист Грем Філліпс зірвав прапори з могили лідера ОУН Степана Бандери і прикріпив до могильного хреста банер з написом "Тут похований український нацист Степан Бандера". Відповідне відео Філліпс опублікував у YouTube.

Грем Філліпс - британець, журналістські матеріали якого набули розголосу під час Євромайдану і конфлікту на сході України. Зокрема, він відомий пропагандистськими сюжетами російських телеканалів Russia Today і "Звезда", в яких висловлює підтримку бойовикам на Донбасі. У 2014 році українська влада його затримала, але за наполяганням британського посольства відпустила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-