Справа Мартиненка: суд арештував “праву руку” екс-депутата

Справа Мартиненка: суд арештував “праву руку” екс-депутата

Укрінформ
Суд застосував до підозрюваного по справі НАБУ про заволодіння коштами НАЕК «Енергоатом» Павла Скаленка обраний раніше запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у СІЗО до 23 листопада.

Як повідомляють “Наші гроші”, розмір альтернативної застави визначено у розмірі 2,49 млн грн.

У разі внесення застави на Скаленка покладено обов’язки, зокрема, не відлучатися з Києва, утриматися від спілкування з іншими фігурантами справи, здати паспорти, носити електронний браслет.

Фігурант “справи Мартиненка” з листопада 2017 року перебував у розшуку. 11 жовтня він був затриманий на підставі ухвали суду.

Лінія захисту підозрюваного базується на тому, що він нібито не знав про повідомлення йому про підозру і не переховувався. Про підозру він нібито дізнався від матері після повернення в Україну після майже дворічної відсутності.

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року детективи НАБУ повідомили Скаленку про підозру у пособництві у заволодінні 6,4 млн євро «Енергоатома» на угоді з поставки обладнання від чеської компанії «Skoda JS».

10 листопада 2017 року Скаленко був оголошений у розшук. 13 листопада того ж року Скаленко був оголошений у міжнародний розшук.

Читайте також: Справа Мартиненка: затримали підозрюваного у заволодінні €6,4 мільйона Енергоатому

За даними слідства, Скаленко особисто за вказівкою екс-нардепа Миколи Мартиненка виступав представником панамської компанії «Bradcrest Investments S.A.», куди було перераховано вказані 6,4 млн євро від оборудки. Скаленко відкривав рахунки цієї компанії у швейцарських банках, а також особисто домовлявся з представниками «Skoda JS» щодо розмірів перерахувань «відкатів».

Як повідомлялося, грудні 2015 року детективи НАБУ розпочали розслідування двох кримінальних проваджень — за фактом заволодіння коштів ДП «НАЕК «Енергоатом» в розмірі 6,4 млн євро та за фактом заволодіння коштами ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) у розмірі 17,28 млн дол. США. Як з’ясувало слідство ,організатором обох корупційних схем є екс-народний депутат України. В листопаді 2017 року процесуальний керівник — прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури — прийняв рішення про об’єднання двох зазначених кримінальних проваджень в одне.

22 травня 2018 року обвинувальний акт стосовно шести осіб, задіяних у «справі Мартиненка» скеровано до суду. Стосовно однієї особи триває досудове розслідування, троє перебувають у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-