Жительку Луганщини судитимуть за антиукраїнські заклики

Жительку Луганщини судитимуть за антиукраїнські заклики

Укрінформ
Жительку Луганщини судитимуть за публічні антиукраїнські заклики в соцмережі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Розслідуванням встановлено, що протягом 2014-2015 років мешканка Сєвєродонецька брала активну участь в антиукраїнських групах в соціальній мережі «Вконтакте», у яких поширювала інформацію із закликами до зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом визнання терористичної організації «ЛНР» незалежною республікою та приєднання частини території України до складу Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Проведеними експертизами підтверджено, що наведені заклики є публічними, оскільки вони розповсюджувалися користувачем у соціальній мережі «Вконтакте», яка доступна широкому колу користувачів і є відкритим зверненням до невизначеного, але значного кола осіб, у яких висловлюються ідеї, направлені на схилення населення до певних дій.

Читайте також: ВР ухвалила постанову про санкції проти "112 Україна" та NewsONE

Під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину в умисному розповсюдженні «сепаратистських» матеріалів, щиро розкаялася та активно співпрацювала зі слідством. Враховуючи це, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті. Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-