Зняття анафеми відкрило шлях до об’єднання православних церков в Україні - Філарет

Зняття анафеми відкрило шлях до об’єднання православних церков в Україні - Філарет

Укрінформ
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет наголошує, що зняття з нього анафеми відкрило шлях до об’єднання церков у єдину Українську православну церкву, яка потім буде визнана Вселенським патріархом.

Про це він сказав на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тобто тепер ми, архієреї всіх трьох церков, є законними, канонічними, і тепер можемо при нашій добрій волі об’єднатися вже в одну Українську православну церкву, яка буде потім визнана Вселенським патріархом і не тільки Вселенським патріархом», - зазначив він.

Він наголосив, що після цього рішення Синоду Вселенського патріархату архієреї Київського патріархату, автокефальної церкви і Московського патріархату зможуть об’єднатися.

Читайте також: Порошенко: Україна отримала Томос, це - перемога

«Тепер це рішення дає нам можливість об’єднатися з архієреями Московського патріархату, які захочуть об’єднатися з нами, з Автокефальної церквою», - підкреслив патріарх Філарет.

За його словами, рішенням Синоду визнаються дійсними таїнствами «не тільки після цього рішення, а і протягом всіх тих років, коли ми звершували таїнства, хрещення».

Як повідомлялося, Синод Вселенського патріархату 11 жовтня прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Також Синод Вселенського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія, накладені Російською церквою.

Крім того, Синод визнав незаконною анексію Москвою Київської митрополії в 1686 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-