Марина Порошенко презентувала інклюзивно-ресурсний центр “на колесах”

Марина Порошенко презентувала інклюзивно-ресурсний центр “на колесах”

Фото
Укрінформ
Перший в Україні мобільний інклюзивно-ресурсний центр розпочав роботу у місті Васильків Київської області.

Участь у презентації пересувного ІРЦ взяла дружина Президента України Марина Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні це перший мобільний інклюзивно-ресурсний центр. Він був зроблений за ініціативи народного депутата Ігоря Кононенка. Дійсно, це дуже важливий зразок, щоб удосконалити і зробити більш якісним надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами, які не можуть дістатися до навчальних закладів, до інклюзивно-ресурсних центрів з тих чи інших причин", - зазначила перша леді.

Перший в Україні пересувний інклюзивно-ресурсний центр / Фото: Олена Литвиненко. Укрінформ

За її словами, завдяки таким мобільним інклюзивно-ресурсним центрам вдасться охопити освітою всіх дітей з особливими потребами.

Марина Порошенко також зазначила, що Васильківський мобільний ІРЦ пропонуватиметься як типовий проект для інших областей. Водночас вона додала, що для створення пересувних ІРЦ планується долучити, зокрема, й соціально-активний бізнес.

Читайте також: Український культурний фонд планує підтримати 298 проектів — Марина Порошенко

У свою чергу педагоги, які працюють в цьому ІРЦ, поінформували, що автомобіль обладнаний всіма необхідними корекційно-розвивальними технологіями та інструментами, як і традиційні інклюзивно-ресурсні центри, проте в ньому можуть займатися діти, які не мають змоги добиратися до навчальних закладів. За словами вчителів, у такому ІРЦ тривалість заняття триває від 25 до 45 хвилин і приїжджатиме він до дітей з особливими потребами згідно з індивідуальною програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-