Український культурний фонд планує підтримати 298 проектів — Марина Порошенко

Український культурний фонд планує підтримати 298 проектів — Марина Порошенко

Фото
Укрінформ
Український культурний фонд цього року надасть державну підтримку 298 культурно-мистецьким проектам на суму 160 млн гривень.

Про це розповіла дружина Президента, голова наглядової ради УКФ Марина Порошенко на прес-конференції з нагоди проведення соціально-мистецької акції "Приречені на щастя", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усього в цьому році Українським культурним фондом буде підтримано 298 проектів, на які буде виділено майже 160 млн гривень", - сказала перша леді.

За її словами, по всій країні уже зараз почали готуватися нові фільми, писатися нові сценарії, розробляються нові спектаклів, готуються майстер-класи, проводяться репетиції за тими проектами, які отримали підтримку УКФ.

Марина Порошенко переконана, що саме реалізація таких проектів дасть змогу популяризувати українську національну культуру.

Читайте також: Фільм "Гірська жінка: на війні" отримав премію Гамбурзького кінофестивалю

Вона також зауважила, що проект "Приречені на щастя" став одним із тих, що отримав підтримку УКФ та спрямований на підтримку інклюзивного суспільства в Україні.

У свою чергу, організатори акції "Приречені на щастя" розповіли, що акція присвячена Всесвітньому дню психічного здоров’я є одноденною й організовується на честь відновлення фестивалю "Сонячна хвиля". У рамках заходу проводилися творчі зустрічі, практичні семінари, майстер-класи, фото виставки та кінопокази, де висвітлюється максимальні можливості осіб з інвалідністю. Кульмінацією акції її організатори визначили театралізоване дійство за участю п’яти творчих колективів, учасниками яких є діти та молодь з інвалідністю.

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-