Жемчугов привіз фільм

Жемчугов привіз фільм "Бранці Кремля" до ліцею університету імені Шевченка

Укрінформ
Володимир Жемчугов представив учням Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка стрічку "Бранці Кремля", зняту на замовлення Мінінформполітики України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація стрічки відбулася в рамках зустрічі та спілкування з ліцеїстами.

"Ця зустріч проходить для того, щоб ви зрозуміли: все, що відбувається навколо вас, це не десь там далеко, це ваше життя. Нині... у нас такий сусід войовничий, що нам доводиться цікавитися політикою", - зазначив Радник міністра інформаційної політики з питань освітніх проектів, Герой України Володимир Жемчугов, звертаючись до ліцеїстів.

Він розповів свою історію участі в бойових діях на Донбасі: як підірвався на розтяжці й поранений потрапив у полон, як пережив ампутацію рук.

На зустрічі з ліцеїстами була присутня дружина Жемчугова Олена. Вона нагадала, що нині Україна бореться за 70 політв'язнів Кремля, серед яких Олег Сенцов, Володимир Балух, Станіслав Клих та інші.

«Їх дуже багато. Їм Росія винесла незаконні вироки, їх утримують та проводять над ними допити, психологічно давлять, щоб вони зізналися в тому, чого не робили», - додала Жемчугова.

Звертаючись до ліцеїстів, вона наголосила, що «фізмат - це золотий фонд країни».

Під час зустрічі було представлено ролик фільму «Бранці Кремля», а охочим подарували диски із повною версією стрічки, яку Володимир Жемчугов раніше презентував у кількох навчальних закладах Києва.

Читайте також: Посольство США вимагає від Росії негайно звільнити Сенцова

Документальний фільм «Бранці Кремля» знято телеканалом іномовлення UA|TV на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Він присвячений вшануванню патріотизму та мужності політв'язнів Росії.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-