НАБУ затримало на хабарі у $15 тисяч працівника Генпрокуратури

НАБУ затримало на хабарі у $15 тисяч працівника Генпрокуратури

Фото
Укрінформ
Детективи НАБУ викрили на отриманні хабара в розмірі $15 тисяч працівника Генеральнойї прокуратури.

Як повідомляє прес-служба відомства.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за сприяння Генеральної інспекції ГПУ викрили на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. дол. США прокурора Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України", - йдеться у повідомлені.

Як встановило слідство, посадовець ГПУ, старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень, вимагав $20 тис. за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від "пропозиції" старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

За умовами "угоди", $20 тис. старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший — $15 тис. — як завдаток, решта ($5 тис.) — перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості.

Читайте також: При одержанні хабара затримано прокурора з Чернігівської обласної прокуратури

Як зазначається, посадовця ГПУ викрито "на гарячому".

НАБУ нагадує, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-