З понеділка швидкість руху на дорогах перевірятимуть пристроєм TruCam

З понеділка швидкість руху на дорогах перевірятимуть пристроєм TruCam

Укрінформ
Кабінет міністрів в рамках політики безпеки дорожнього руху поновлює масштабний контроль швидкості спеціальними засобами і силами Національної поліції.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування з пресою у Кам’янці-Подільському, повідомляє Урядовий портал.

«Вже з понеділка, 8 жовтня», - сказав Гройсман.

Він пояснив, що впродовж наступного тижня режим контролю руху матиме певним чином просвітницький характер – водіїв усно попереджатимуть про перевищення. Але потім порушників почнуть штрафувати відповідно до законодавства.

«І тут я маю сказати: мені не треба ні штрафи, ні покарання. Потрібно, аби і водії були здорові, і пішоходи. Перший тиждень Нацполіція буде попереджати. Далі – задіюємо всі механізми», - сказав глава уряду.

Він також звернув увагу, що перевірці підлягатиме й дотримання технічних норм виводу транспорту в рейс.

У прес-службі МВС поінформували, що з 8 жовтня на аварійно-небезпечних ділянках автодоріг державного значення та у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод працівники патрульної поліції почнуть використовувати портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів.

Читайте також: Гройсман зустрівся з єпископом Кам’янець-Подільської дієцезії

Такі пристрої використовуватимуться виключно на тих ділянках, де встановлені відповідні дорожні знаки, і перелік таких місць буде у відкритому доступі.

Окрім того, у місцях фіксації порушень швидкісного режиму також будуть службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору.

Як відомо, недотримання швидкісного режиму є головною причиною дорожньо-транспортних пригод в Україні, в яких, за статистикою, щодня гине близько десяти людей і близько 80 травмуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-