Гройсман сподівається, що смертність на дорогах зменшиться на 30%

Гройсман сподівається, що смертність на дорогах зменшиться на 30%

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розраховує на те, що завдяки підвищенню рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2020 року та будівництву автошляхів нової якості рівень смертності на дорогах зменшиться на 30%.

Про це він сказав під час наради з питань безпеки дорожнього руху у Кам’янці-Подільському Хмельницької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо досягти не менше 30% зниження кількості аварій, зниження травм та смертності. В тих жахливих цифрах, які ми маємо сьогодні, це більше тисячі врятованих життів щороку і більше тисячі людей, які не постраждають унаслідок ДТП. Але все залежить від організації роботи всіх відповідних служб і тих, хто проектує, будує і контролює. Для кожного етапу ми маємо дати нові можливості, і вони вже створені”, - сказав Гройсман.

За його словами, щороку у ДТП травмується майже 30 тисяч людей і майже 3,5 тисячі людей гине.

Читайте також: Рада зробила крок до посилення відповідальності за створення загрози життю на дорозі

“З огляду на те, що ми почали боротися із бездоріжжям в Україні, ми повинні паралельно боротися за життя українців”, - сказав глава уряду.

Він нагадав про те, що уряд схвалив Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. “Я не ставлю за мету карати водіїв, але ми також повинні розуміти, що у більшості своїй ті ДТП, які відбуваються, - це від перевищення швидкості та порушень правил дорожнього руху”, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін у червні 2017 року схвалив Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. Її мета - зниження рівня смертності внаслідок ДТП, ступеня тяжкості наслідків ДТП для учасників дорожнього руху та зменшення соціально-економічних втрат від дорожньо-транспортного травматизму, а також запровадження ефективної системи управління безпекою дорожнього руху для забезпечення захисту життя та здоров'я населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-