140 мільйонів за призначення міністра: Азарову висунули підозру у хабарництві

140 мільйонів за призначення міністра: Азарову висунули підозру у хабарництві

Укрінформ
ГПУ повідомила про підозру колишньому прем’єр-міністру та його сину, колишньому народному депутату, в одержанні хабара у сумі понад 140 млн грн за призначення на посаду в Кабмін першого віце-прем’єр-міністра. 

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"02.10.2018, відповідно до вимог ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України, здійснено повідомлення про підозру колишньому прем’єр-міністру України та його сину - колишньому народному депутату України - в одержанні в 2010 році хабара у вигляді грошових коштів в сумі понад 140 млн грн, що є особливо великим розміром, та сприяння у його одержанні за виконання в інтересах іншої особи дії з використанням наданої влади для її призначення на посаду першого віце-прем’єр-міністра України, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (в редакції, яка діяла станом на момент вчинення кримінальних правопорушень)", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ також повідомили, що досудове розслідування триває.

Як відомо, посаду прем'єр-міністра України з 11 березня 2010 року по 28 січня 2014 року обіймав Микола Азаров. Його син Олексій Азаров був народним депутатом Верховної Ради VII скликання.

У січні 2018 року Генпрокуратура повідомила про підозру та оголосила в розшук екс-прем'єра Миколу Азарова за фактом співучасті у незаконному заволодінні видобутим ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" скрапленим газом в особливо великих розмірах, що заподіяло державі шкоду у розмірі 2,2 млрд грн. 

Читайте також: Підозрюваного у справі про "податкові майданчики Клименка" випустили із СІЗО

У липні 2017 року Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі почати спеціальне розслідування щодо колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова за ч. 5 ст.  27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Згідно з даними слідства, 12 жовтня 2010 року Азаров підписав розпорядження Кабміну "Про погодження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ" Укртелеком". У зв'язку з цим Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації було виділено 220 млн грн, що сприяло необгрунтованим витратам із державного бюджету на створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення. 

Фото: http://news.online.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-