Підозрюваного у справі про

Підозрюваного у справі про "податкові майданчики Клименка" випустили із СІЗО

Укрінформ
Колишнього начальника Державної податкової інспекції Харківської області Станіслава Денисюка, який є підозрюваним у кримінальному провадженні про податкові майданчики, звільнили з-під арешту під особисте зобов'язання.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає "Дзеркало Тижня".

Підозрюваний був арештований 25 травня минулого року і провів у СІЗО майже рік. Сума застави, встановлена судом першої інстанції, перевищила 100 мільйонів гривень.

"Чинним українським законодавством передбачено, що людина під час розслідування не може перебувати під вартою більше року. За два дні до закінчення річного строку слідчий і прокурори звернулися до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу Денисюку на особисте зобов'язання, і його звільнили з-під варти", - розповів Матіос.

Читайте також: В Україні зростає злочинність серед військових, Матіос заявляє про 20 тисяч справ

Прокурор нагадав, що досудове слідство у справі про "податкові майданчики" завершено, і підозрювані з адвокатами приступили до вивчення матеріалів кримінального провадження.

"Зараз надані матеріали для ознайомлення захисникам. Сумарно у цих 52 підозрюваних 92 адвоката. Зараз ознайомлюються 67. Там більше тисячі томів матеріалів, з якими повинні ознайомитися підозрювані. Як тільки вони ознайомляться з матеріалами кримінального провадження, відразу воно буде направлено до суду", - пояснив керівник Головної військової прокуратури.

Читайте також: Матіос пояснив, що гальмує розслідування злочинів російської агресії

При цьому тільки 27 підозрюваних перебувають на території України. Інші, включаючи основного підозрюваного - екс-міністра податків і зборів в уряді Миколи Азарова Олександра Клименка, - перебувають у розшуку.

Фото: Лариса Сарган / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-