Прокуратура вимагає арешту головреда “Страни” Гужви

Прокуратура вимагає арешту головреда “Страни” Гужви

Укрінформ
Прокуратура міста Києва направила до Шевченківського райсуду столиці клопотання про зміну запобіжного заходу для головреда видання "Страна" Ігоря Гужви із застави на тримання під вартою.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар суду Ольга Півень.

"До Шевченківського райсуду надійшло клопотання від прокуратури міста Києва про зміну запобіжного заходу для Ігоря Гужви із застави на тримання під вартою", - сказала вона.

За словами Півень, судове засідання з розгляду даного клопотання призначене на 13.30 середи.

У свою чергу адвокат Гужви Андрій Смирнов повідомив Укрінформу, що не зможе взяти участь у розгляді зазначеного клопотання, оскільки перебуває в іншій області в іншому судовому процесі. Смирнов стверджує, що сторону захисту завчасно не було поінформовано про судове засідання. "Нас поінформували лише напередодні. Ми не знайомі з клопотанням, нам воно вручене не було. Я сподіваюся, що прокуратура зв'яжеться з нами, вручить нам клопотання і ми домовимося про зручну для всіх дату судового засідання", - зазначив він.

Читайте також: Суд дозволив затримати Гужву, застава в 1,35 мільйона відходить державі

Раніше Гужва у Facebook повідомив, що отримав політичний притулок в Австрії.

Українські правоохоронці заарештували Гужву 22 червня 2017 року за звинуваченням у вимаганні у народного депутата Дмитра Лінька 20 тис. дол. за нерозголошення в засобах масової інформації відомостей про його особисте життя і політичну діяльність. 27 червня його відпустили з-під варти після внесення застави у розмірі 544 тис. грн.

Фото: "Вести"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-