Суд дозволив затримати Гужву, застава в 1,35 мільйона відходить державі

Суд дозволив затримати Гужву, застава в 1,35 мільйона відходить державі

Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці задовольнив клопотання Генпрокуратури про звернення в дохід держави 1 млн 35 тис. грн застави, раніше внесеної за головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви.

Про це в Twitter повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Шевченківський райсуд 5 лютого задовольнив клопотання прокурора про звернення застави, внесеної як запобіжний захід, в 1 млн 35 тис. грн до держбюджету", - зазначила вона.

Крім того, суд надав дозвіл на затримання Гужви з метою приводу до суду для вирішення питання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що відомство має намір оголосити у державний та міжнародний розшук Гужву, який виїхав до Австрії.

Генпрокурор запевнив, що державне обвинувачення зробило все можливе, щоб продовжити запобіжний захід Гужві. Зокрема, прокурор подав відповідне клопотання "не за два, не за три тижні, а за місяць" до його закінчення.

За словами Луценка, під час дебатів прокурор наполягав на необхідності продовження запобіжного заходу, який спливав приблизно за місяць, але суддя не відреагувала. Тоді сторона захисту заявила, що не готова до дебатів, і суд переніс засідання, а потім захист Гужви ще 4-5 разів зривав засідання, стверджує Луценко.

Читайте також: Гужві хочуть змінити запобіжний захід

"Таким чином вони дотягнули до дати, коли закінчився раніше встановлений запобіжний захід, не даючи відкрити засідання для його продовження. І Гужва ганебно, як боягуз, втік з етапу дебатів перед вироком суду", – заявив генпрокурор.

Як повідомлялося, головний редактор видання "Страна.ua" Гужва 31 січня виїхав з України до Відня та попросив в Австрії політичного притулку. Термін дії його запобіжного заходу закінчився 6 січня. Гужва стверджує, що виїхав до Австрії через погрози.

26 червня 2017 року заступник головного редактора «Стани.ua» Світлана Крюкова внесла за Гужву заставу у розмірі 544 тис. грн.

22 червня 2017 року у редакції "Страна.ua" було проведено обшук, після якого Гужву відправили у СІЗО.

Луценко нагадав, що Гужва є фігурантом двох кримінальних проваджень, які розглядаються у судах. Перше стосується вимагання та отримання 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на народного депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька. Друге кримінальне провадження стосується несплати податків у особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-