Конкурс до IP-суду ─  7 кандидатів на  місце

Конкурс до IP-суду ─ 7 кандидатів на місце

Фото
Укрінформ
Для складання іспиту кандидатів до Вищого суду з питань інтелектуальної власності прибули 148 осіб із 210 допущених.

Про це заявив заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) Станіслав Щотка на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми очікували всіх, хто був допущений, - 210 осіб. Але нам повідомили на сьогодні, що явка склала 148 осіб. Для нас це не є драматичним моментом, тому що нагадаю, що потреба у 21 особі. Є 21 вакансія", - зазначив Щотка.

Він зауважив, що, на думку ВККСУ, заяви про те, що особи не братимуть участь у конкурсі, можуть бути обумовлені складними запитаннями у тестових завданнях.

"Коли ми оприлюднили питання, так звану тестову базу, стало зрозуміло, що просто не буде. Ми почули реакцію від кандидатів... І люди констатували, що дуже серйозний рівень запитань", - пояснив Щотка.

Іншим чинником, що, як припускають у ВККСУ, міг вплинути на явку кандидатів, можуть бути оголошені конкурси до інших судів, які тривають.

"Більше того, кандидати очікують, що ми оголосимо конкурс на утворення апеляційної палати Вищого суду з питань інтелектуальної власності. І теж ми знаємо точно, що є кандидати, які віддадуть перевагу апеляційній палаті. Тому драми немає", - зазначив Щотка.

Читайте також: На конкурси до Верховного та Антикорупційного судів подали 1001 заяву

Таким чином, додав він, на сьогодні конкурс становить 7 кандидатів на 1 місце.

Іспит до IP-суду / Фото Олени Худякової

Як повідомлялося, у Києві відбувається конкурсний іспит для кандидатів на 21 посаду до Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-