"Злодії у законі" виконують ще й політичні замовлення - Аваков

Укрінформ
Більшість із "злодіїв у законі" перебувають на постійному зв’язку зі спецслужбами РФ.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на зустрічі з міністром з питань безпеки Великої Британії Беном Воллесом, інформує прес-служба МВС.

За словами Авакова, російська агресія - це не лише прямі військові дії, а й активна гібридна війна, дії спецслужб РФ та їхній вплив на кримінальну ситуацію для її дестабілізації.

"Кримінальні авторитети користуються ліберальністю наших законів, "осідають" тут на місяці і ведуть судові баталії, аби отримати громадянство. За нашими даними, за 60% крадіжок авто і пограбуваннями квартир стоять "злодії у законі". Більшість із них на постійному зв’язку зі спецслужбами РФ. Окрім кримінальних завдань, вони виконують інші політичні замовлення. Наприклад, фінансують діяльність деяких депутатів, аби вони не підтримували радикальні закони уряду, спрямовані на посилення боротьби з організованою злочинністю", - сказав глава МВС України.

Читайте також: Князєв сказав, чому побільшало рейдерських захоплень

Водночас, під час зустрічі сторони обговорили спільний план боротьби із кіберзагрозами та організованим криміналітетом, які координують спецслужби РФ.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що враховуючи досвід російської агресії в Україні, у поліції посилюють боротьбу із кіберзлочинністю та кримінальний аналіз.

"Найближчим часом між Національною поліцією України та Національним кримінальним агенством Великобританії (NCA) та Національним агентством по боротьбі із кіберзлочинами буде підписано меморандум про поглиблення співпраці та взаємний обмін оперативними даними", - додав Аваков.

У свою чергу Бен Воллес заявив, що йому приємно бачити таку плідну співпрацю з Україною.

"Ми високо цінуємо нашу співпрацю з Україною, країною, яка перебуває на форпосту у боротьбі з кібератаками та гібридною війною. Незаконна анексія Криму, напад у Солсбері та кібератаки по світу свідчать, що це може повторитися будь-де. Саме тому важливо, що ми як близькі партнери співпрацюємо та усвідомлюємо небезпеку з боку Росії", – сказав Воллес.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-