В Україні - понад дві тисячі вакансій суддів

В Україні - понад дві тисячі вакансій суддів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав громадських активістів подавати свої кандидатури на участь у конкурсах на вакантні посади в судовій гілці влади, яких наразі налічується більше двох тисяч.

Про це він розповів, виступаючи на Міжнародному економічному форумі в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шановні громадські активісти, які мають юридичну освіту, шановні адвокати, шановні науковці, більше як по двом тисячам вакансій у судовій системі України зараз Вищою кваліфікаційною комісією суддів (ВККС) організовуються нові конкурси і саме від вас залежить прозорість судової системи. Президентська конституційна реформа судової гілки влади, підтримана парламентом, відповідні зміни до законодавства дають вам можливість не тільки ходити на акції протесту, а особисто взяти участь у формуванні нової судової системи", - сказав Порошенко.

Водночас Порошенко нагадав, що прийом заявок на посади суддів у Вищому антикорупційному суді уже завершився і наразі там "багато людей на одне місце претендують".

Читайте також: Президент впевнений у прийнятті резолюції ООН щодо окупації Криму

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 червня ухвалила президентський закон «Про Вищий антикорупційний суд», яким визначаються засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності. У прикінцевих та перехідних положеннях цього закону пропонувалося Президентові внести в установленому порядку проект закону про утворення Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-